Leif Stinnerbom, teaterchef och konstnärlig ledare på Västanå Teater. Foto: Fredrik Persson/Scanpix

Västanå teaters succé gynnar hela Värmland

"Vi hoppas på fler besökare"
1:33 min

Västanå teater är viktig för Sunne kommun men även resten av Värmland. Det visar en publikundersökning som genomförts sommaren 2011.

– I somras hade vi 21 121 besökare i publiken och 70 procent av dem är inte från Värmland, säger Leif Stinnerbom, teaterchef på Västanå teater.

Det är den tredje publikundersökningen som görs på Västanå teater sedan 2001. Den visar att 40 procent av teaterpubliken kommer enbart för att se föreställningen och åker sedan hem, medan 60 procent stannar kvar i en natt eller fler. Det betyder ökade intäkter för länets andra sevärdheter, butiker och matställen.

– Under besöket i Sunne spenderar besökarna i genomsnitt 1 786 kronor per person. Med 21 000 besökare blir det nästan 38 miljoner kronor. Man kan verkligen påstå att vi är betydelsefulla för turism- och näringslivet i Sunne, säger Leif Stinnerbom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".