Mikael Björemo lagkapten I Skoghalls IBK. Foto: Anders Jenshammar/SR Värmland
Innebandy

Ny förlust för Skoghalls IBK

Mikael Björemo: ”Vi slarvar och vi tappar bollen på fe lställen”
2:02 min

Bollen rullar inte Skoghalls väg i årets upplaga av Allsvenskan. Ny förlust, den fjärde raka, när man igår mötte serietvåan Lindås IBK från Göteborg. 4- 8 slutade drabbningen i Hammarlundens sporthall.

Det tog bara två minuter in i första perioden innan gästerna Lindås satta sitt första mål. Lindås dominerade sedan hela perioden som slutade 0-2.

Efter två minuters spel i andra perioden var det dags igen för ett lindåsmål och 0-3 var ett faktum. Lindås ökade på målskörden till 0-4 på straff, innan Skoghall kunde göra sitt första mål. Då hade matchen pågått i 33 minuter. Skoghall spelade då riktigt bra innebandy och var på gång. Men ack den lycka som vara beständigt, mot slutet av perioden var det istället Lindås som ökade på sin ledning med två mål, till 1-6 innan periodens slut.

Tredje perioden började precis som det två första. Det tog två minuter och så ledde Lindås med 7-1. Då blev det fart i skoghallslägret. Inom några minuters spel hade Skoghall reducerat till både 2-7, 3-7 och 4-7. Skoghall tog ut målvakten för att få till ytterligare några mål, men då hände det som brukar hända när kassen är tom. Motståndarna gör mål. När det var en minut kvar av matchen satte Mattias Johansson i Lindås bollen i öppet mål och fastställde slutresultatet, 4-8. Skoghall ligger nu, efter sju omgångar, kvar på en nedflyttningsplats, trea från slutet.

Målgörare i Skoghall:

Kristian Wendel  2

Henrik Stjernberg  2

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".