14 varslas på Karlstad flygplats

Luftfartsverket har idag varslat 14 av sina 41 anställda på Karlstads flygplats om uppsägning.

De 14 som idag varslats är övertaliga i den nya rationaliserade organisationen hos Luftfartsverket som ska spara sammanlagt en miljard kronor fram till år 2006.

Några av dem kommer att erbjudas andra jobb om dom genomgår en brandutbildning. Men totalt måste åtta av de varslade sluta.

Flygplatserna i Karlstad, Norrköping och Jönköping pekades i våras ut som de tre minst lönsamma flygplatserna i landet och Luftfartsverket genomför just nu en fördjupad analys av dessa flygplatser.

Alternativen för framtiden är att få Karlstad, Norrköping och Jönköping lönsamma, driva flygplatserna vidare av främst regionalpolitiska skäl eller att försöka sälja dem.

Flygplatschefen i Karlstad, Florence Brinkegård säger att dagens varsel om uppsägning av 14 medarbetare i Karlstad inte har någon koppling till arbetet med en framtidsanalys.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".