KARLSTAD

89-åring försvunnen från sjukhus

En senildement 89-årig patient är sedan söndagsförmiddagen försvunnen från Centralsjukhuset i Karlstad. Under hela dagen och natten pågick ett omfattande spaningsarbete, som hittills har varit resultatlöst.

Polisen har sökt igenom hela sjukhuset och området nära sjukhuset med hundar, men hittills har sökandet inte gett någon framgång.

Sjukhuset är så pass stort att man inte utesluter att mannen kan finnas kvar någonstans i byggnaden, men efter flera genomsökningar av sjukhuset har han ännu inte påträffats.

– Räddningstjänsten är också ute och söker med båt, eftersom Klarälven ligger i närheten, säger Per-Arne Eriksson.

Man har inte kunnat få en helikopter till Värmland på grund av dåliga väderförhållanden, men polisen hoppas på att en helikopter utrustad med värmekamera ska komma under dagen

– Den sista som såg honom gjorde det vid tio-tiden på söndagen på sjukhuset. Sedan spaningsarbetet började innan tolv har vi genomsökt sjukhuset och i närområden, vid grönområden och längs älven.

Mannen är 89 år gammal, gråhårig och cirka 180 cm lång. Vid försvinnandet bar han en svart- och grårutig tröja, blå mjukisbyxor och han använder en svart rollator.