Margaretha Kamprad död

Margaretha Kamprad har avlidit. Hon kom från Värmland och var gift med Ikea-grundaren Ingvar Kamprad. Margaretha Kamprad dog efter en tids sjukdom, enligt Aftonbladet. Hon blev 71 år.

Familjen Kamprad, Ikea-koncernen och många värmlänningar har sorg i dag. Margaretha Kamprad, uppvuxen på Sandbäcksgatan i Karlstad, blev en världskändis när hon som Ingvar Kamprads fru var med och byggde upp Ikeaimperiet.

Många minns till exempel hennes framträdande i Karlstad 2007, då hon glatt invigde Ikeavaruhuset. Fram till sin död satt hon också med i styrelsen för Ikeaimperiets ägarstiftelse, en plats som nu övertas av sonen Jonas.

Margaretha Kamprad lämnade Karlstad redan 1962 och var de sista åren bosatt i Lausanne i Schwiez. Men under alla år har hon troget återvänt till sin hembygd. Sommarstugan ute på Hammarö, där paret Kamprad plockat åtskilliga liter bär och svamp, har varit en kär plats.

På måndagen informerades Ikeas personal om Margaretha Kamprads bortgång och enligt tidningen Expressen kommer begravningen att ske i kretsen av de närmaste.