MOTOR

STCC drar norrut 2012

Nu är det klart att STCC Airport Race Östersund blir av 2012 - detta meddelar STCC AB och Östersund Airport Race AB. Tävlingen kommer att köras på Åre Östersund Airport den 10-11 augusti nästa år och även de tre efterföljande åren.

Aldrig tidigare har en STCC-tävling körts så långt norrut på svensk mark, däremot har man kört långt norrut i Norge tidigare, på Artic Circle Raceway i Mo i Rana.

Evenemanget kommer att arrangeras ute på Åre Östersund Airport och Frösö Park (gamla F4 området) där det blir premiär för en mobil bankonstruktion och premiär för STCC-tävlingar på flygplats.

Igår presenterades STCC:s trumfkort och affischnamn för säsongen 2012, regerande mästaren Rikard Rydell som tillsammans med Chevrolet satsar vidare ett år till i standardvagnsmästerskapet.

Annars har många av affischnamnen lämnat för konkurrenten och nya TTA som storstatsar. Förutom Rydell och Chevrolet väntas KMS Motorsport, det vill säga Tommy Kristoffersson med basen i Koppäng utanför Arvika i dagarna presentera sin uppställning och hur många bilar de kommer till start med nästa säsong tillsammans med Volkswagen.

Fler team väntas inom kort också presentera sin satsning i STCC för 2012.

mats.fagerstrom@sr.se