Värmlandspolis positiv till nattligt förbud mot tung trafik

Trafikpolisen i Örebro vill förbjuda all tung lastbilstrafik mellan tre och fem på natten. Orsaken till förbudet är att det sker mest olyckor då och olyckorna har dessutom ökat kraftigt den senaste tiden. Hans Henrikson, trafikpolischef i Värmland, kan också tänka sig ett förbud.

Det är mellan tre och fem på natten som de flesta större singelolyckorna sker med tunga lastbilar. Orsaken till olyckorna är enligt förarna att dom väjt undan för älgar och rådjur, men polisen misstänker att lastbilsförana somnat vid ratten, något som betcknas som vårdslöshet i trafik. Det leder i de flesta fall till indraget körkort. Det är trafikpolisen i Örebro som föreslår den något drastiska åtgärden att förbjuda tung lastbilstrafik mellan tre och fem på natten. I Värmland tycker man förslaget är bra, men det måste bli ett nationellt förbud, säger Hans Henriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".