Degerfors Kommun

Läxar upp Uddevalla kommun

Degerfors kommun läxar i ett brev upp Uddevalla kommun för att ha hållit inne med viktiga uppgifter om en före detta anställd som Degerfors anställde i sin skolverksamhet.

Det var förra veckan som det blev känt att Degerfors kommun anställt en lärare som senare skulle visa sig ha varit mistänkt för ett allvarligt brott, men där åtalet lades ner.

Degerfors kommun sparkade läraren efter att uppgifterna blivit kända och det fick stor uppmärksamhet i bland annat media. Lärarförbundet ogillade Degerfors kommuns uppsägning och driver nu ärendet för medlemmens räkning.

I en skrivelse kritiserar alltså Degerfors nu Uddevalla kommun och beskyller kommunen för att ha undanhållit väsentlig information som hade gjort att Degerfors kommun med all säkerhet inte hade anställt den manliga läraren.

Degerfors tycker inte Udevalla kommun har tagit sitt ansvar i frågan, eftersom Degerfors Kommun endast fick goda vitsord om mannen.

Brevet från Degerfors kommun avslutas med orden att helt utelämna så viktiga uppgifter om en person är inte acceptabelt.