Värmland

"Värmlands ungdomar allt för drogliberala"

1:31 min

Karlstads ungdomar är alldeles för drogliberala och tycker att det är helt ofarligt. Det säger Petter Körsvik som är chef för polisens ungdomsgrupp i Karlstad.

– Inom vissa ungsomsgrupperingar som vi träffat på så är det en otäckt liberal inställning vad gäller användandet av narkotika, säger Petter Körsvik, chef för polisens ungdomsgrupp i Karlstad.

Det är framför allt hasch och marijuana som det gäller.

På olika chattsidor på nätet speglas en syn bland ungdomar att det inte alls är farligt att använda de här preparaten, berättar Petter Körsvik.

Enligt polisens ungdomsgrupp är det inte bland några särskilda grupper av ungdomar som det här förekommer eller i några särskilda delar av Karlstad, utan det finns i överallt.

– Från ungdomsgruppens sida försöker vi upptäcka ungdomar som använder droger och försöker bryta missbruket tidigt. Oftast genom vanligt polisarbete med spaning och tillslag, berättar Petter Körsvik, chef för polisens ungdomsgrupp i Karlstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista