Strategi mot oseriösa asfaltsläggare klar

1:30 min

Nu är det klart hur polisen nationellt ska arbeta med de grupper av asfalt- och stenläggare som reser runt i landet och genomför jobb med stundtals tveksamt resultat. Strategin las fast vid en konferens i veckan och innebär att grupperna ska hållas under uppsikt av polisen.

Arbetsgängen av asfalt och markanläggning som åker runt i Sverige och bland annat nu kommit till Värmland, ska hållas under uppsikt av polisen. Anledningen är att det varit så mycket problem med och kring de arbeten som utförts.Landets polismyndigheter har enats kring en strategi som nu ska följas.

Kriminalkommisarie Jan Staaf, polismyndigheten i Östergötlands län, är den som ska samordna polisarbetet:

– Varje polismyndighet i länen har nu ett ansvar att genomföra kontroller av de här grupperna när de kommer och sedan rapportera till vår samordnande polis här i Östergötland. Det ska finnas F-skattsedel, att de har rätt att vistas i landet, att fordonen inte är stulna och i det skick som krävs med mera, berättar kriminalkommisarie Jan Staaf polismyndigheten i Östergötlands län.

Hittills så har inga rapporter om problem nått polisen, men grupperna är verksamma i Täby och Säffle vad polisen känner till idag.

Iakttagelser om problem  tas emot av Polisen i Värmland på nummer 11414 och kommer då att vidarerapporteras till den samordnande poliscentralen.