In Flames-fansen är besvikna på arrangören. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder/Scanpix.
Karlstad

Kräver ersättning efter missad konsert

"Två tusen spänn i sjön"
1:27 min

Flera personer från Örebro som rest till Karlstad för att se konserten med In Flames kräver nu ersättning. Anledningen är att konserten började tidigare än planerat utan att de fått reda på det.

Olle Lundin hade sett fram emot konserten med In Flames i månader men blev riktigt missnöjd när han i entrén till Nöjesfabriken i Karlstad fick veta att konserten snart var slut.

--När vi väl kommer in står de och splear. Vi såg ungefär tre och en halv låtar av hela konserten, säger han.

Olle och hans kompisar blev rejält besvikna över att ha missat konserten och för att de lagt ut en hel del pengar. Nästan 800 kr på två biljetter, resan till och från Karlstad och på hotell, eftersom konserten skulle ha börjat först 10 på söndagkvällen. Istället för att börja kl 10 som det stod på biljetterna så började konserten redan kvart över 8.

--Sammanlagt la vi ut 3000 på hotell och biljetter. Det blev ett totalt fiasko. Känns som om man kastat 2000 rakt i sjön, säger Olle.

Katarina Oscarsson, pressansvarig på Live Nation säger att de lyckades meddela de allra flesta om den nya starttiden , men att det fanns några få som inte fick information om den ändrade tiden. De kommer att få pengarna tillbaka för biljetterna men ingen ersättning för resa eller hotellkostnader:

--Vi ersätter aldrig annan än biljetten, säger Katarina.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".