Linda Wallin målskytt när Mallbacken slog Limhamn/Bunkeflo. Foto: Ola Carlsson, SR Värmland
FOTBOLL

Mallbackenseger i hemmapremiären

Mallbacken slog Limhamn/Bunkeflo med 4-2 (3-2) i hemmapremiären i damettan. Matchen spelades på konstgräset i Munkfors då Strandvallen inte var i spelbart skick.

Gästerna började och bra och tog ledningen redan i den sjunde minuten efter att ha utnyttjat ett felpass i hemmalagets försvar och slagit till snabbt. Ledningen varade bara i fem minuter då Linda Wallin kvitterade till 1-1.

Med knappa kvarten kvar hade hemmalaget ledningen med 3-1 och spelet och rörligheten var bra vilket bäddade för målen. Bara minuten efter 3-1 kom en snöplig reducering och då hade gästerna en bra period men Mallbacken höll ledningen halvleken ut.

Efter vilan hade Limhamn/Bunkeflo en ganska bra period och frågan var om hemmaflickorna skulle kunna orka hålla undan då man spelade med mycket press på gästerna vilket brukar ta på krafterna. Eftre cirka kvarten spelad av den andra halvleken sköt Linda Wallin ett mycket hårt volleyskott som målvakten halvräddade och Mimmi Larsson blev tvåmålsskytt genom att slå in returen.

Det befarades en våldsam anstormning av gästerna för att reducera men den kom av sig och dessutom blev en av gästernas mittbackar frilägesutvisad vilket bäddade för en enklare resa mot de tre poängen för hemmalaget.

Mallbacken gjorde en riktigt bra laginsats och lite överraskande visade man att fjolårets fina passningsspel fanns kvar även i år. Det brukar ju annars vara en viss skillnad när man går upp en serie och inte kunna föra matcherna som man var van i den lägre serien men detta struntade Mallbacken i och spelade riktigt bra passningsfotboll.

Tränaren Stefan Johansson var mycket nöjd med matchen och hoppades också att Mimmi Larssons skada, som hon fick i samband med utvisningen, inte ska vara så allvarlig.

Ola Carlsson
SR Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".