1 av 2
Benny Persson från Region Värmland deltog i Intresseföreningen Bergslagets möte i Fagersta. Foto: Stefan Ubbesen/Sveriges Radio.
2 av 2
Infrastruktur och kommunikationsfrågorna stod högst på agendan under Intresseföreningen Bergslagets årsmöte i Fagersta. Foto: Stefan Ubbesen/Sveriges Radio.

Bergslaget kräver bättre vägar och järnvägar

Benny Persson: ”Det är extra angeläget”
1:17 min

Satsningar på vägar och järnvägar är livsviktiga för att Bergslagen ska utvecklas i framtiden. Det menar Intresseföreningen Bergslaget som haft sitt årsmöte i Fagersta.

– Som det ser ut nu har vi gruvnäringen som håller på att blomstra. Det är även annan industri som kräver mycket transporter. Vi måste komma bort från att frakta gods på lastbil, säger Benny Persson på Region Värmland.

– Vi hoppas kunna påverka våra styrande politiker och få dem att inse att om Sverige ska fungera måste det här fungera även i Bergslagen, säger Benny Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".