Victoria Göthberg, tillväxtsamordnare i Forshaga kommun. Foto: Andreas Ruuth/SR
Forshaga

Stort intresse för ny konstrunda

1:36 min

Över 75 konstnärer och konsthantverkare deltar i Forshagas första konstrunda, Lustenrundan, som äger rum i slutet av augusti.

Lustenrundan äger rum helgen den 25-26 augusti. Det är över 75 medverkande konstnärer och konsthantverkare anmälda, från Dyvelsten i söder till Olsäter i norr. Konstnärerna ställer dels ut i egna ateljéer men också i gemensamma lokaler, till exempel Dejefors kraftstation, Kvarntorps herrgård, Forshaga hembygdsgård.

I Kulturhuset i Deje - Lustenrundans hjärta - kommer man få en överblick över alla medverkande under den pågående konstrundan. Alla konstnärer ställer ut med ett alster i en gemensam samlingsutställning. Där kommer det också att finnas presentationer av alla deltagare.

– Konstrundan är ett led i att göra Forshaga kommun mer attraktivt och jag är förvånad men mycket glad över den stora uppslutningen, säger Forshaga kommuns tillväxtsamordnare Victoria Göthberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista