Kronans droghandel. Foto: Fredrik Persson, Scanpix.
Torsby

Nordvärmländska apotek nedläggningshotade

"Flera är olönsamma"
1:28 min

Apoteken i Torsby och Sysslebäck kan komma att läggas ner på grund av dålig lönsamhet. Sammanlagt är 33 apotek,  som drivs av Kronans droghandel, nedläggningshotade.

Sommaren 2009 släppte statliga Apoteksbolaget monopolet på uppdrag av regeringen, och det blev en huggsexa om apoteksetableringen från ett flertal intressenter. Men intressenterna lovade att inget Apotek skulle läggas ner före sommaren 2013, och nu befarar en av de största aktörerna - Kronas droghandel, där Kooperativa förbundet är delägare - att de så kallade glesbygdsapoteken kan komma att läggas ner på grund av dålig lönsamhet. Bland dem finns Apoteket i Likenäs och Apoteket i Torsby som servar Torsby sjukhus, vilket kan vara räddningen för torsbyapoteket.

-– Finns det vårdcentral eller liknande i närheten av ett apotek så finns det större chanser att apoteken blir kvar, säger Andreas Rosenlund, informationsdirektör på Kronans droghandel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".