Linus Ohlsson satte alla rävar på plats i premiären av TTA. Foto; Mats Fagerström P4 Värmland
MOTOR

Linus Ohlsson historisk vinnare

4:51 min

Det blev blott 21-årige Linus Ohlsson som förra säsongen körde Porsche Carrera Cup som vann premiären av TTA-Elitserien i racing på Gelleråsen i Karlskoga. Han ledde från start till mål och höll såväl Fredrik Ekblom, Rickard Göransson som Thed Björck bakom sig.

Innan tävlingarna startade träffade Mats Fagerström Janne "Flash" Nilsson som sent beslutade sig att inte köra i huvudklassen för några veckor sedan, han njöt av synen på Gelleråsen.

Det svenska racing-kriget har öppnat för nya stjärnor. Johan Kristoffersson, 23, dominerade första STCC-helgen på Mantorp Park och Linus Ohlsson, 21, tog hand om TTA-premiären på Gelleråsen.

Dessutom i en bil som knappats finns längre - Saab. Ohssons TTA-bil var klädd i en 9-3-kaross. Fast under skalet var den likadan som alla andra TTA-bilar, det är det som är en av idéerna med klassen.

– Det är väldigt kul att sätta gubbarna på plats, jag har ju kollat på dem när de har kört sedan jag vari blöjan, säger Linus Ohlsson tillRadiosporten.

Det finns ingen som kan ta ifrån dig att du är historisk, du är den förste vinnaren i ett TTA-race i Sverige.

– Det är väldigt häftigt. Jag vann kvalet och racet. Det är en oerhörd känsla och jag kommer nog inte att fatta det förrän jag ligger i sängen och ska sova.

Tvåa i första TTA-racet var Fredrik Ekblom, Volvo. Tre blev Richard Göransson och fyra slutade Karlskogaföraren Thed Björck.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista