Mimmi Larsson hade Mallbackens bästa målchans efter 11 sekunder men både hon och Mallbacken kammade noll. Foto Ola Carlsson SR Värmland
FOTBOLL

Mallbackenförlust mot serieledarna

2:41 min

Mallbacken gjorde en bra insats mot Dalsjöfors med förlorade på en omdiskuterad straff. Sett till bollinnehav och chanser borde hemmalaget haft minst oavgjort men nu blev det inte så.

Redan efter 11 sekunder kom Mallbackens Mimmi Larsson fri med målvakten men kunde inte få in bollen. På något sätt var detta signifikativt för matchen då Mallbacken gjorde en riktigt bra insats ute på planen men hade svårt i Dalsjöfors straffområde.

Man ska ha i åtanke att Dalsjöfors ifjol spelade i Allsvenskan medan Mallbacken var två divisioner lägre, dessutom är Dalsjöfors obesegrade serieledare. Sett till detta ska Mallbacken ta med sig mycket av dagens insats men det känns naturligtvis snöpligt med ett segermål som kommer på en, enligt många, tvivelaktigt dömd straff. Den assisterande domaren påkallar domarens uppmärksamhet då han säger sig ha sett något i straffområdet.

Även på själva straffsparken hade Mallbacken otur då hemmamålvakten Katlynn Fraine fick foten på bollen men inte kunde förhindra att den gick i mål.

Mallbacken spelar en bra fotboll med högt tempo och hård stress på motståndarna och med ett motstånd som är sämre än Dalsjöfors bör detta kunna ge poäng.

Ola Carlsson
SR Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista