Christian Forsman RB i matchen mot Arlanda Jets. Foto: Anders Jenshammar/SR Värmland
Amerikansk Fotboll Superserien

Fjärde raka segern för Carlstad Crusaders

1:38 min

Carlstad Crusaders vann hemma på Tingvalla med 27-21 över Arlanda Jets. Men det var en seger man fick kämpa för. Underläge med 6-7 i halvlek efter en minst sagt usel halvlek. Matchen vändes dock efter mycken möda till slut till en seger.

Man hade spelat hela 23 minuter av matchen, innan den första touch down kom och det var Crusaders som då tog ledningen med 6-0. Inget fungerade för Crusaders och det gällde både passningsspelet och springspelet. Dessutom tappade man bollen titt som tätt. Och inte var nog så tog Arlanda Jets ledningen med 7-6 när det bara återstod sekunder av första halvlek.

Det fortsatte att gå trögt för Crusaders även i början av andra halvlek. Arlanda gjorde sin andra touch down redan efter två minuters spel. Men sedan vände det. Crusaders Fredrik Iskasson gjorde en touch down och strax därpå fick Crusaders två extrapoäng genom Olof Flemström. Ställningen var 14-14 när det var 12 minuter kvar av matchen.

Crusaders tog sedan ledningen med 21-14 genom Anders Hermodsson och Niklas Johansson. När det var fem minuter kvar att spela, tappar Crusaders bollen igen. Arlanda utnyttjar den situationen och reducerar till 21-21. Två minuter kvar och äntligen går en passningen från Anders Hermodsson fram och Olof Flemström kan göra touch down. 27-21 var ett faktum. Resultatet står sig och Arlanda Jets ger upp matchen när det återstår en halvminut.

På lördag har Carlstad Crusaders en ny nöt att knäcka, då kan man åka till Uppsala för att möta årets nykomlingar i Superserien.

Poängen i Carlstad Crusaders:

Olof Flemström 8

Guy Ricciardulli 6

Fredrik Isaksson 6

Anders Hermodsson 6

Niklas Johansson 1

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista