1 av 2
Torsby kommun. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
2 av 2
Torsbys kommunalråd Håkan Laack (S). Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.

Chef sa upp sig - fick 740 000 kronor i avgångsvederlag

1:32 min

En chef inom omsorgsförvaltningen i Torsby kommun har fått 740 000 kronor i avgångsvederlag –  trots att hon sa upp sig själv.

Efter sju års anställning sa chefen upp sig. Sammanlagt med avgångsvederlaget och arbetsgivaravgifter så kostade det Torsby kommun närmare en miljon kronor.

– Jag kan tänka att det sticker i ögonen på kommuninvånarna, säger Håkan Laack (s) kommunalråd i Torsby kommun till P4 Värmland.

Avgångsvederlaget betalades ut som en engångssumma till chefen i slutet av februari. Till detta kommer också en utgift på 40 000 kronor för en handledningskurs till chefen, plus 5 000 kronor i resor.

Chefen lämnade en skandalomsusad omsorgsförvaltning som blivit kraftigt kritiserad i en nyligen släppt oberonde rapport där det framfördes allvarliga synpunkter på hur förvaltningen sköts.

Bland annat så förekom det interna strider mellan chefer och den politiska ledningen, jävsfrågor, personliga konflikter, juridiska stridigheter mellan omsorgsförvaltning och kommuninvånare. Onormalt många barn har också placerats i fosterhem under den tid som den numer avgången chefen jobbat inom kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista