Det var många som hade lockats till invigningen av fiberutbyggnaden i Ransbysätter. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
Sunne

Snabbt bredband invigdes av IT-ministern

"Det är stort!"
1:28 min

Ransbysätter mellan Sunne och Torsby fick under onsdagen världens snabbaste bredband på landsbygden. IT- och energiminister Anna-Karin Hatt (C) var imponerad vid invigningen.

– Jag är imponerad av det jobb man gjort i Säffle under flera år och att Sunne lät sig inspireras av det. Framför allt är jag imponerad av alla eldsjälar här i Ransbysätter som lagt ner tid och pengar på det här, säger Anna-Karin Hatt (C).

58 hushåll får nu bredbandet som har en hastighet av 1000 megabit. Det var ingen tvekan om att bredbandet orsakade stor uppståndelse på den lilla byn. Många hade tagit sig till invigningen och gladast av alla var förmodligen egenföretagaren Lennart Svan som också är ordförande i föreningen bakom fibersatsningen:

– Jag blir nästan tårögd, det här är stort!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".