Polisen i Värmland slog till tidigt i tisdag morse mot bland annat Hells angels klubblokal utanför Karlstad och mot finansbolagets kontor i centrala Karlstad. Till sin hjälp hade man nationella insatsstyrkan. Foto: Jonatan Björck/Sveriges Radio.
Karlstad

Företagsprofiler begärs häktade efter razzian

Alla nio som greps i polisens razzia i tisdags morse mot ett välkänt finansbolag i Karlstad har begärts häktade, åtta män och en kvinna.

Bland de nio finns flera välkända profiler inom nöjes- och näringslivet i Karlstad.

Bland annat huvudägaren till finansbolaget, två välkända restaurangägare och tre personer med ledande positioner i större aktiebolag.

En av de nio är medlem och före detta ordförande i mc-klubben Hells angels och dömdes så sent som för ett år sedan till fem års fängelse för liknande brott som de han nu anklagas för.

Vad är det då de misstänks för? Bland annat grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott och grovt bedrägeri. Flera av de inblandade tros ha tömt flera bolag på tillgångar och blåst hundratals aktieägare på stora belopp.

Häktningsförhandlingarna hålls i Värmlands tingsrätt i morgon fredag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista