1 av 2
Skyways plan lämnade aldrig Karlstad imorse. Foto: Jonatan Björck/Sveriges Radio.
2 av 2
Alla Skyways avgångar ställdes in imorse. Foto: Jonatan Björck/Sveriges Radio.
Flyg

Skyways går i konkurs

1:30 min

Flygbolaget Skyways med sitt dotterbolag City Airlines kommer under förmiddagen att begära sig själva i konkurs, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Betalningarna har ställts in och samtliga flygningar ställs nu in med omedelbar verkan. Skyways flyger till ett 20-tal destinationer inom Sverige och i Europa. De inställda flygningarna berör bland annat Karlstads flygplats.

Beskedet vid 6-tiden i morse drabbade bland annat resenärer från Karlstad mot Köpenhamn 05.50 och Stockholm 06.30. På Arlandas hemsida går att läsa vilka flygningar med Skyways som är inställda.

Under det senaste halvåret har Skyways förgäves försökt vända utvecklingen i bolaget.

– Vi har kommit en bra bit på väg i vårt arbete med att vända bolagets utveckling, men efter Cimbers konkurs blev det svårt att klara verksamheten, kommenterar Skyways vd Mikael Wångdahl i bolagets pressmeddelande. Skyways beklagar situationen för alla resenärer vars resor nu ställs in.

Claes Nilsson, presschef på Swedavia som driver och utvecklar elva flygplatser i Sverige, vet ännu inte hur många resenärer som kan beröras av dagens konkursbesked.

– Men det innebär att alla de resenärer som skulle resa med Skyways i dag och framöver inte kommer i väg. Då behöver man som resenär ta kontakt med flygbolaget direkt eller med sin researrangör. Vi kommer att ha informationsdiskar på flygplatserna för att informera resenärerna, säger Claes Nilsson.

Svensks pilotföreningen räknar med att mellan 300 till 350 arbetstillfällen berörs av konkursen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista