1 av 2
Henrik Lindblom, ordförande Karlstad Airport, Per-Samuel Nisser (M) kommunalråd, och Peter Landmark, flygplatschef, vid förmiddagens presskonferens. Foto: Jonatan Björck/Sveriges Radio.
2 av 2
Många inställda flyg idag men redan på måndag kommer Stockholmstrafiken igång igen. Foto: Jonatan Björck/Sveriges Radio.
Skywayskonkursen

Next jet tar över Stockholmsflyget

1:16 min

Next jet tar över delar av flygtrafiken från och till flygplatsen i Karlstad. Beskedet lämnades av styrelsen för Karlstad Airport nu på förmiddagen

När nu Skyways begärt sig själva i konkurs träder en annan aktör in vid flygplatsen i Karlstad. Next jet kommer att ta över trafiken till och från Stockholm från och med måndag (28/5).

– Det kommer att vara bokningsbart från och med torsdag, säger flygplatschefen Peter Landmark

Enligt vad som framkom vid förmiddagens presskonferens handlar det om tre dagliga turer. Så småningom är det tänkt att Next jet också ska ta över trafiken till Köpenhamn.

– I den här bedrövelsen så är det glädjande att kunna presentera ett  nytt flygbolag som vi kommer att bygga relationer med på lång sikt, säger Landmark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista