Man dömd för våldtäkt i Karlstad

Värmlands tingsrätt dömde idag en 29-årig man från Göteborgstrakten till fängelse i tre år och sex månader för bland annat våldtäkt. Mannen döms för att ha våldtagit en kvinna i Karlstad som får ett skadestånd på 120 000 kronor.

I januari band mannen fast en kvinna i en lägenhet och våldtog henne. Under samma period tvingade han till sig samlag med en kvinna och några månader tidigare drogade han en kvinna för att sedan våldta henne. 29-åringen har stått åtalad för tre fall av våldtäkt men frias från två av åtalspunkterna.

Han döms också för olaga hot sedan han hotat en av kvinnorna till livet om hon anmälde honom. Mannen har också fotograferat en kvinna och hotat att sprida bilderna om hon inte gjorde som han ville och han döms därför även för olaga tvång. Han döms också för narkotikabrott och dopningsbrott. Mannen greps i början av februari och har suttit häktad sen dess

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista