Karlstad

Ny satsning för att öka byggandet

Karlstads kommun ska prova en helt ny modell för att göra det mer attraktivt att bygga i kommunens mindre tätorter. Teknik- och fastighetsnämnden har fattat beslut om att bjuda in entreprenörer att vara med och utveckla ett nytt Trygghetsboende i Molkom.

Planen går ut på att kommunen utlyser en markanvisningstävling där vinnaren får bygga lägenheter som KBAB sedan kan komma att hyra. Visar det sig att detta är en bra metod ska den prövas även i andra delar av kommunen.

– Det här är en spännande modell som vi hoppas ska göra det tillräckliga intressant för fastighetsägare att bygga även utanför centrala Karlstad, säger Henrik Lander (C) kommunalråd och ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

Satsningen är en av flera delar i att skapa bra förutsättningar att bo och leva i hela kommunen. Den politiska majoriteten har satsat på 12 miljoner på centrumutveckling i kommunens mindre tätorter år 2012-2013. I den nya budgeten finns det 6 nya miljoner även 2014.

- I budgeten för 2013-2015 förstärker vi även med 200 000kr i riktade medel för att stödja enskilda föreningar och nätverk som arbetar med att utveckla sin hembygd, säger Henrik Lander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista