Innovationsutställning på Stora torget. Foto: Louise Uhlin/SR
Karlstad

Studenter visade nya ideér på Stora torget

"Det är världens möjlighet"
1:32 min

En tunn handske som värmer som en tjock tumvante, en smart gatulampa och framtidens kontor. Det är ett axplock av vad man kunde hitta på Stora Torget i Karlstad idag där innovations- och designingenjörsstudenter hade sin årliga examensutställning.

– Vi har gjort flera handskar som riktar sig till street-/outdoorkulturen. Vi har försökt att kombinera värmen från en tumvante med flexibiliteten i en fingerhandske, säger Johanna Eriksson Åberg, en av studenterna som visar upp sin innovation.

Sedan januari har innovations- och designingenjörsstudenterna arbetat med sina examensarbeten, som gjorts på uppdrag av olika företag. Utställningen, som är en del i examensarbetet, pågår till klockan sju på torsdagskvällen och bjuder på 24 studenters färdigheter.

– Vi har gjort en kontorslösning för framtidens kontor. Vi tror att folk kommer röra sig på ett kontorslandskap mer än men gör idag i och med att mycket sker trådlöst. Just vår modell går ut på att man kan skärma av mot olika delar, berättar Robin Westlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".