Marianne Eriksson verksamhetsledare på Dans i Värmland. Foto: Andreas Ruuth/Sveriges Radio.
Dans i Värmland

Stora torget i Karlstad fylls med dansare

1:25 min

Från klockan tolv idag kommer det att dansas för fullt på Stora torget i Karlstad. För femte året ordnas ett Dansexpo med bland annat en koreografitävling för unga dansare.

Dansmässan på Stora torget firar fem år. Mellan klockan 12.00 - 19.00 kommer sexton dansverksamheter, skolor, studieförbund och utbildningar från Värmland att presentera sina verksamheter genom marknadsstånd och från scen.

För andra året i rad genomförs också koreografitävlingen för unga "Skapa Dans", en tävling där de mellan 15-21 år tävlar med egen koreografi och dans. Det vinnande bidraget går vidare till riksfinalen i höst. Publiken får möjlighet att rösta fram sin favorit bland bidragen, som då får ta emot publikens pris.

– Förra året var det lika soligt som idag och då kom 5 000 personer till torget. Jag hoppas det kommer lika många idag, säger Marianne Eriksson, verksamhetsledare på Dans i Värmland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista