Nära mål för Mallbacken i matchen mot Hovås Billdal. Foto: Ola Carlsson SR Värmland
FOTBOLL

Het Mallbackenseger

2:45 min

Mallbacken slog Hovås Billdal med 3-0(0-0) på ett soldränkt Strandvallen. Före paus var det dåligt spel från båda håll men efter vilan kom Mallbacken ut och tog tag i matchen från avspark. Passningsspelet, som i den första halvleken inte fungerade, var nu riktigt bra och gång på gång kunde hemmaflickorna spela sig till bra chanser. Tvåmålsskytten Mimmi Larsson var mycket nöjd med lagsinsatsen i den andra halvleken.

Var det möjligen avsaknaden av mittfältsstrategen Julia Karlenäs som gjorde att spelet i den första halvleken var dåligt? Den frågan var det många kring Strandvallen som diskuterade i paus. Julia, som var på landslagsläger, hade säkert varit nyttig även i den här matchen men hennes ersättare gjorde riktiga kämpainsatser, speciellt när spelet började fungera i den andra halvleken.

Det är alltid lika intressant att försöka analysera en match som byter skepnad under matchens gång och den förändringen var det inte många som trodde på i paus. Mallbacken kopplade ett bastant grepp direkt efter paus och gästerna var nästan inte över mittlinjen under de tio första minuterna i andra halvlek.

Mallbacken spelar ett intressant spel med tre toppforwards och tre innermittfältare och det gör spelet mycket offensivt. Problemet är att laget kan bli sårbart när motståndarna spelar på kanterna men det gjorde inte Hovås Billdal, speciellt inte i andra halvleken när man nästan inte spelade alls.

Jag har i ganska många år sett Mallbacken och jag vågar säga att det spel, med betoning på SPEL, som laget visar upp just nu, har kanske aldrig setts av de grönklädda hemmaflickorna. Frågan är hur långt det räcker. Man har ju spelat jämt mot de förmodade topplagen men förlorat med uddamålet. Visst blir det en intressant säsong på Strandvallen även i år.

Tilläggas kan att Tessa Gavilsky gjorde första målet innan Mimmi Larsson kom igång och gjorde de två sista målen. Helena Nilsson gjorde comeback efter att ha blivit mamma och spelade hela matchen.

Ola Carlsson
SR Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista