Linda Nöjd och Julia Spetsmark gjorde målen mot Kalmar. Foto: Kent Gustafsson SR Värmland
Fotboll

Julia avgjorde toppmötet i söderettan

2:07 min

Med fem minuter kvar av matchen kom Julia Spetsmark helt fri för andra gången i matchen och med sina sista krafter rundade hon målvakten och satte 2-1 vilket blev slutresultatet i toppmötet på Tingvalla.

Första halvlek var jämn och chansfattig, men i den 23:e minuten kom Julia Spetsmark igenom på vänsterkanten och fälldes vilket resulterade i en straff som Linda Nöjd säkert satte bakom Lovisa Johansson i Kalmarmålet.

Spelmässigt tog då QBIK över, men tio minuter senare kunde Amanda Fredriksson ändå kvittera efter ordentligt slarv i QBIK-försvaret.

Efter paus missade Julia ett friläge i den 57:e minuten och tio minuter senare hade Amanda ett fint läge att nicka in ett ledningsmål för bortalaget men nicken gick rakt på Maria Yatrakis i målet.

Med fem minuter fick Julia chans att avgöra och fri rundade hon målvakten innan hon kunde rulla in det avgörande 2-1 målet inför 123 åskådare på Tingvalla.

QBIK gick upp till serieledning och ligger en poäng före Dalsjöfors som har en match mindre spelad.

Kent Gustafsson

SR Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista