Karin Lundin sjukhuschef i Torsby som öpnnar upp för sommaroperationer. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
Torsby och Arvika

Storsatsning på sommaroperationer i Värmland

För första gången ska sjukhusen i Arvika och Torsby i sommar hårdsatsa på att operera kirurg- och ortopedipatienter. Operationerna ska ske under dagtid, så patienterna behöver inte ligga kvar på sjukhuset efter operationen.

För första gången storsatsar Landstinget i Värmland på sommaroperationer för att kapa köerna. Fler patienter än vanligt som går och väntar på en enklare operation kommer att erbjudas en operationstid i sommar, antingen på sjukhuset i Arvika eller i Torsby.

– Vi har förberett oss på det här, och så här organiserat har vi aldrig gjort det säger Karin Lundin som är sjukhuschef i Torsby.

Det är enbart kirurg- och ortopedipatienter som landstinget vänder sig till, och det gäller enbart dagoperationer där patienten åker hem efter utförd operation. På Centralsjukhuset i Karlstad utförs dom mer komplicerade operationerna under tiden. Men för att satsningen på sommaroperationerna ska lyckas i Arvika och Torsby krävs det att patienterna håller avtalad tid, annars avförs man från listan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista