Charlottenberg

Shoppingcentertjuvar åtalas

Nu åtalas två män som misstänks för den uppmärksammade stölden i Charlottenbergs shoppingcenter, när tjuvarna körde in med bil i entrén.

Det var i oktober förra året som de två männen, 42 och 30 år gamla, ska ha stulit en bil i Arvika och därefter kört vidare till Charlottenberg och in genom shoppingcentrets entré. Färden fortsatte in i en elektronikbutik där männen ska ha stulit tv-apparater till ett värde av över 50 000 kronor. Men skadan för shoppingcentret uppges vara betydligt större än så, enligt åtalet kostade det 700 000 kronor att reparera skadorna.

Efter den grova stölden körde männen vidare, men den sargade bilen uppmärksammades av en polisbil och efter en biljakt kunde männen gripas. Då upptäcktes det att föraren av bilen, 42-åringen, var påverkad av narkotika och saknade körkort. Också 30-åringen testades positivt för narkotika.

Förutom stölden i Charlottenberg åtalas 30-åringen också för att ha tagit sig in i ett bostadshus i Åmotfors där han ska ha stulit vapen, tv och klockor till ett värde av 130 000 kronor. Därtill misstänks han för sex fall av narkotikabrott, vapenbrott och brott mot knivlagen. 42-åringen misstänks också för ytterligare en stöld, försök till stöld, olovlig körning, rattfylleri brott mot knivlagen och skadegörelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".