Kristinehamn

Kvinna åtalad för kvinnomisshandel

En 26-årig kvinna har åtalats för misshandel. Kvinnan är misstänkt för att ha misshandlat en annan kvinna i centrala Kristinehamn den 29 april.

Misshandeln skedde med upprepade slag mot nacke och huvud och har enligt åtalet skett med en sax eller en nyckelknippa. Den 26-åriga kvinnans minderåriga barn var vittnen till misshandeln.

Kvinnan är sedan tidigare misstänkt för delaktighet i knivmordet på en 29-årig man i Kristinehamn under julhelgen förra året. Domen i det fallet dröjer eftersom hon ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Den 3 maj dömdes en 37-årig man till åtta års fängelse för att ha dödat en 29-årig man i en gångtunnel i Kristinehamn under julhelgen. 37-åringen greps några timmar efter händelsen och senare greps också den 26-årig kvinnan, också hon misstänkt för mordet.

Tingsrätten skrev i sin dom att gärningsmannen sannolikt inte hade för avsikt att döda mannen och dömde 37-åringen för vållande till annans död. Mannen dömdes också för grov misshandel, tre fall av misshandel och olaga hot.

Den 26-åriga kvinnan satt häktad under tre och en halv månad misstänkt för inblandning i knivmordet. Hon släpptes i slutet av april och innan domen kommer ska hon genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Den 29 april greps kvinnan av polis efter att ha slagit ner en annan kvinna i centrala Kristinehamn. Bakgrunden är enligt uppgift ett svartsjukedrama, den gripna kvinnan har tidigare haft ett förhållande med en man som är tillsammans med kvinnan hon misshandlade. Kvinnan anhölls och har suttit häktad sedan den 3 maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista