Tre män hade sex med tolvårig flicka

1:23 min

Tre män, en 27-åring från Värmland och en 15-åring och en 23-åring från Dalsland är misstänkta för våldtäkt mot barn och sexuellt utnyttjande av barn.

De tre har vid olika tillfällen haft sex med en tolvårig flicka menar åklagaren Per-Åke Kvarnström och idag avslutas rättegången i Vänersborgs tingsrätt.

– Flickan som nu är 13, men som var 12 år när händelserna ägde rum, berättar att hon har haft samlag med de tre åtalade personerna. Hon har gått med på dessa handlingar, i den mån man kan säga att en tolvåring kan göra det, säger åklagaren Per-Åke Kvarnström.

Flickan berättade om de sexuella kontakterna hon haft med de åtalade i samband med att hennes föräldrar frågade henne om hennes många facebookvänner.

15-åringen som är misstänkt för sexuellt uttnyttjande har erkänt att han haft sex med flickan, medan de äldre männen som åtalats för våldtäkt mot barn nekar. Men åklagaren Per-Åke Kvarnström menar att han har bevis nog.

– Flickans berättelse är den viktigaste ingrediensen, som stödbevisning finns personer som hon har berättat för, och sedan är det den konversation som polisen har lyckats plocka ur flickans dator, säger han.

15-åringen kanske inte får något straff över huvudtaget eftersom han är såpass nära i ålder med flickan. De äldre däremot bör straffas säger Per-Åke Kvarnström.

– Där är det så stor åldersskillnad så rubriceringen måste vara våldtäkt mot barn, och döms man för det riskerar man fängelse, minimum två år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista