Foto: Isak Olsson/P4 Värmland.
Karlstad

Sommarens båtbusstrafik har startat

1:25 min

Idag startar sommarens båtbusstrafik i Karlstad för femte året i rad. Men trafiken hade problem in i det sista. En av båtarna blev godkänd så sent som i går.

Sommarens båtbusstrafik startade idag och pågår till den 31 augusti. Årets båtbusstrafik bjuder på några mindre nyheter.

- Det blir ett längre stopp på 45 minuter på både Jäverön och Långholmen. Oavsett vilken tur folk tar så har de möjlighet att gå av och fika, säger Lena Dyberg, båtbussansvarig på Karlstads kommun.

Båtbussen stannar vid samma hållplatser som förra sommaren. När det blir klart vid Bryggudden blir det en ny båtbusshållplats där. Tidtabellerna blev klara tidigare i veckan. Båtbussarna kör sju dagar i veckan från omkring nio på morgonen till halv åtta på kvällen.

- En båt börjar något senare för att kunna fortsätta lite senare på kvällen. Vi försöker anpassa oss efter folks önskemål och förra året kände vi att vi slutade lite väl tidigt, säger Lena Dyberg.

Rederiet Tärnaline fortsätter att sköta trafiken med tre båtar. En av båtarna som gick i trafik förra året kommer att bytas ut så antalet platser utökas. Det innebär att båtarna har totalt 174 platser i sommar - 17 fler än förra året. Biljetterna kostar som på Karlstadsbuss bussar.

I fjol hade båtbussarna drygt 50 000 passagerare och Lena Dyberg hoppas på ännu en framgångsrik säsong.

- Med tanke på att vi har utökat vårt platsantal så ser jag naturligtvis fram emot en ökning. Men det är ju lite beroende av väder och vind. Jag tycker att det känns väldigt kul att vi möjliggör för fler personer att kunna åka när det är en vacker dag, säger Lena Dyberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista