Johan Wissman är klar för Karlstads GP den 19 juli. Foto: Scanpix
Friidrott

Wissman första toppnamnet till Karlstads GP

Med en och en halv månad kvar till Karlstads GP presenterar arrangören det första affischnamnet, sprintern Johan Wissman.

– Sveriges snabbaste man, som dessutom trivs väldigt bra på Tingvalla, säger Johan Engberg på IF Göta.

Den 19 juli, bara en vecka innan OS i London drar igång samlas Sverigeeliten på Tingvalla för Karlstads GP. Och i dag släpptes alltså det första intressanta namnet. Johan Wissman är en välkänd profil för friidrottspubliken, och väntar just nu på att få sin OS-biljett på 400 meter.

I Karlstad kommer han dock springa 200 meter. Och Johan Engberg hoppas kunna matcha de svenska stjärnorna mot internationella atleter.

– Vi siktar alltid högt och genom åren har vi fått hit väldigt duktiga idrottare. I går på Diamon league-galan i Rom blev jag förvånad när jag såg hur många som faktiskt har varit på Tingvalla och tävlat. Så vi hoppas på många duktiga namn som kan möta svenskarna, säger Engberg.

Än så länge har Engberg inte fått så många nej. Han hade hoppats på att få hit norrmannen och världens bästa spjutkastare, Andreas Thorkildsen. Men spjutstjärnan ser ut att välja en annan tävling i stället.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista