Töcksfors

Stort narkotikabeslag efter biljakt

Tullen i Hån på E 18 gjorde i går ett stort narkotikabeslag i Töcksfors. En bil stoppades som var fullastad med den narkotikaklassade växten khat.

Upprinnelsen till beslaget var att en bilist körde så vårdslöst i Dalsland att polis larmades. Bilisten vägrade dock att stanna och färden gick vidare in i Värmland och ut på E18 i riktning mot norska gränsen. Tullen larmades och åkte ut med flera patruller. I Töcksfors tog färden slut efter att bilisten hade fått bensinstopp och han kunde då gripas av tull- och polispersonal.

Tullen tog med den gripne och fordonet till Hån och upptäckte att bilen var fullastad med jutesäckar innehållande khat. Det rör sig om så stor kvantitet att mannen delgavs misstanke om grovt narkotikabrott. Han misstänktes även vara narkotikapåverkad vid gripandet så han är även delgiven misstanke om drograttfylleri. Mannen anhölls av åklagare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista