Superettan i fotboll

Decimerat Degerfors föll mot Falkenberg

2:06 min

Redan i matchens 6:e minut blev Degerfors målvakt frilägesutvisad, men det dröjde en bra bit in i andra halvlek innan Falkenberg drog nytta av det numerära överläget och kunde vinna med 4-1.

Degerforsmålvakten Brian Edwards drog ner Falkenbergs Victor Sköld inne i straffområdet redan i matchens 6:e minut, utvisning och straff till Falkenberg var nog inte en inledning Degerfors hade tänkt sig. Gästerna kunde dock glädja sig åt att Falkenbergs Zlatan Krizanovic satte straffen i ribban och trots speldominans från hemmalaget under den första halvleken så skapades få farliga målmöjligheter.

0-0 stod sig ända fram till den 62:a minuten då Johan Svahn gjorde 1-0, ett resultat Stefan Rodevåg ändrade till 2-0 i den 70:e minuten. Ett visst hopp tändes för Degerfors, som kämpat länge och väl med en decimerad styrka, när Karikari reducerade till 2-1 i 81:a minuten. Degerfors kämpade för att kvittera, men då öppnades kontringsmöjligher för FFF, som genom Johan Svahn och Tobias Karlsson kunde göra ytterligare två mål och fastställa slutresultatet till 4-1, vilket gladde merparten av de drygt 1.400 som fanns på Falkenbergs IP denna söndagskväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista