Foto: Chris Maluszynski/SvD/Scanpix
Polisen

Extra kontroller av trafiknykterheten

0:51 min

Under sommarmånaderna sker en fördubbling av antalet rattfylleribrott. Den här veckan kommer polisen tillsammans med NTF och Trafikverket ha ökade kontroller av trafiknykterheten i Värmland.

Under åren 2005 - 2010 omkom 292 förare i alkoholrelaterade trafikolyckor. Av dessa var 270 män. Polisen gör ökade kontroller av trafiknykterhet under 4 - 10 juni i samverkan med NTF och Trafikverket.

Under sommarmånaderna sker en fördubbling av antalet rattfylleribrott. Det är också dubbelt så många alkoholpåverkade förare som dör i trafikolyckor per månad under dessa månader.

– En viktig faktor vid rattfylleri är personerna i omgivningen runt den som ska köra. Alla som ser och vet om att den som har bilen med sig och dricker alkohol har också ett ansvar och bör reagera och helst även agera, säger kommissarie Bengt Svensson, Rikspolisstyrelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista