Kenneth Johansson (C) och Lennart Björk ordf Handikapporganisationerna Karlstad. Foto: Torsten Gabrielsson/Sveriges Radio.

Lättare för funktionsnedsätta att få hjälp

0:39 min

Det ska bli enklare för föräldrar till barn med funktionsnedsättningar att få hjälp. Det sa centerpartisen Kenneth Johansson, ordförande i socialutskottet, när han igår besökte Karlstad och träffade företrädare för handikapporganisationerna.

– Till hösten ska en försöksverksamhet påbörjas för att samordna alla de insatser som finns för till exempel en förälder med barn som har en funktionsnedsättning.

Kenneth Johansson beräattar att han träffat föräldrar som behövt gå till 18 olika instanser för att få hjälp och stöd, och enligt honom är detta förfärligt. Han vill se att det finns en instans där det finns någon form av lots.

Besöket i Karlstad handlade om frågor som rör personer med funktionsnedsättningar, men det var också första gången som Kenneth Johansson besökte Värmland efter att det blivit klart att han kommer efterträda Eva Eriksson som Värmlands landshövding. Men, eftersom han inte börjar sitt nya jobb förrän i oktober vill han inte i nuläget prata så mycket om vad han tänker göra som landshövding.

– I höst kommer jag med en programförklaring.

Men han säger att han brinner för socialpolitik och för att göra Värmland attraktivt genom att satsa på jobb, kommunikationer och utbildning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista