Johan Hollmér avtalschef på Trafikverket som har fortsatt förtroende på flygbolaget AVIES. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges radio.
Torsby/Hagfors

Krav på flygbolaget Avies ska åtgärdas

1:30 min

Nu ska det bli bättre information vid inställda flyg till resenärerna som vill flyga på linjen Torsby/ Hagfors/Arlanda med flygbolaget Avies.

Det lovade flygbolaget vid ett möte idag mellan kommunerna, flygbolaget och statliga Trafikverket som upphandlat flyglinjen. Mötet tog närmare tre timmar. Det är det andra mötet som parterna har eftersom flygbolaget inte har uppfyllt dom kraven trarfikverkat har på ett statligt upphandlat flygbolag.

Starten i höstas var katastrofal eftersom det inte gick några plan överhuvudtaget mellan Arlanda och nordvärmland, detta samtidigt som bokningen av flygbiljetter inte fungerade. Till detta kom att det var näst intill omöjligt att komma i kontakt med flygbolaget och informationen från bolaget till resenärerna vid inställda flyg var också var obefintlig. Men nu ska det bli bättring har Avies lovat Johan Holmér på Trafikverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista