Frida Broström dominant i försvaret när Mallbacken gick vidare i cupen Foto Ola Carlsson SR Värmland
FOTBOLL

Mallbacken vidare i svenska cupen

3:00 min

Mallbacken tog sig till kvartsfinal i svenska cupen genom att besegra Sundsvall med 2-0 (2-0). Mallbacken var det bättre laget och är nu framme i kvartsfinal i cupen. Visst vore det trevligt att återse Marta på Strandvallen, nu i Tyresö.

Mallbacken tog ledningen redan i den tredje minuten då Julia Karlenäs höll sig framme på ett mellanting av skott och passning från Mimmi Larsson. Julia slog från nära håll in bollen på volley mycket snyggt.

Hemmalaget ökade på ledningen i den nittonde minuten då Sundsvall hade hämtat sig från det tidiga ledningsmålet av Mallbacken, och hade sin bästa period i matchen. Just målet som betydde 2-0 var därför kanske lite ologiskt men mycket snyggt. Linda Wallin fick en bra passning och kunde från långt håll lobba in bollen på ett mycket snyggt sätt. Det var knäckande för Sundsvall som ändå hade visst greppet halvleken ut.

Efter paus sjönk spelkvalitén och det var lite ”pingpong” eller om vi ska kalla det Hawaii-fotboll. Oavsett vilket namn vi sätter på spelet då, var segern aldrig i fara och Mallbacken är nu framme i kvartsfinal. Starkt att kunna vinna även om spelet inte fungerar som allra bäst i en hel match. Just när dessa rader skrivs är det Mallbacken och resten lag från Allsvenskan som är klara för kvarten. Tänk, tänk att återigen få se Marta springa ut på Strandvallen. Vilken dröm detta vore.

Jag har skrivit det förut men gör det gärna igen då det är roligt att berömma lag som försöker spela bollen. Detta är vad Mallbacken av idag gör även om den som just idag, av någon anledning endast såg andra halvlek, kanske inte skulle hålla med. Mallbacken är som lag ett fungerande sådant och i ett lag är alla lika viktiga men visst är Julia Karlenäs och Frida Boström bra men det är även…………hela laget!

Ola Carlsson
SR Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista