Karlstad

Pappa och söner misstänks för människorov

I eftermiddags häktades tre män, en 45-årig pappa och hans söner, 18 och 19 år gamla. De är misstänkta för människorov, grovt rån och grovt vapenbrott.

Det männen misstänks för ska ha skett natten mellan lördag och söndag, någonstans i utkanten av Karlstad. Och man tror att fler personer, som ännu inte har gripits, kan vara inblandade. Mer än så vill åklagaren inte berätta.

De två sönerna dömdes den 21 december i fjol för liknande brott som de dom nu misstänks för.

Då tvingade de in en 17-årig pojke i en bil, körde iväg honom till ett ensligt skogsområde, där de misshandlade honom grovt och krävde honom på pengar.

Den äldre av sönerna fick fängelse i ett och fyra månader. Han är också sedan tidigare dömd för bland smuggling och rån. Den yngre sonen fick 150 timmars ungdomstjänst, och även han har flera tidigare domar mot sig.

Båda männen överklagade domarna i december, och har därför gått fria. Och nu verkar de alltså ha slagit till igen, tillsammans med sin pappa.

Åtalet mot de tre männen ska vara väckt senast den 21 juni.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista