Guy Ricciardulli, Carlstad Crusaders i matchen mot Örebro. Foto: Anders Jenshammar/SR Värmland
Amerikan Fotboll Superserien

Carlstad Crusaders klart för semifinalspel

2:30 min

Ordningen är återställd. Efter förra helgens förlust är Carlstad Crusaders i vinnarcirkeln igen. Vinst över Örebro Black Knights med 47 -17 i söndagens match på Tingvalla. Men det blev en liten chock för Crusaders i början av matchen. Örebro ledde med 7-0 efter en halv minuts spel.

Carlstad Crusaders kom dock snabbt igen och innan första halvleken var till ända hade man en ledning med hela 33-10. Både anfall och försvar fungerade förträffligt och Örebro hade inte mycket att sätta emot. Örebros QB, Chris Ware, gjorde dock några tappra försök till springspel men stoppades effektivt av Crusaders Défense.

I andra halvlek gick tempot ner, Crusaders coach Rick Rhoades lät andrauppställningen spela och de var inte lika effektiva som den första. Två touch down för Crusaders och en för Örebro blev facit i den andra halvleken

Nu får Carlstad Crusaders en välbehövlig vila i två veckor innan det är dags att möta Tyresö borta och sedan STU North Side Bulls hemma. Sedan är det dags för semifinal på Tingvalla i början av juli.

Poängen i Carlstad Crusaders:

Guy Ricciardulli 12

Robin Juhlin 12

Christian Forsman 6

Christen Monclair 6

Anders Hermodsson 6

Niklas Johansson 5

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista