Rishab Prasanna och Mattias Perez. Foto: Torsten Gabrielsson/Sveriges Radio.

Mattias Perez gör soloskiva

1:31 min

Gitarristen Mattias Perez från Karlstad ska släppa sin första soloskiva. Han har jobbat som folkmusiker i tio år har spelat över hela världen. Med sig på skivan har han den indiske flöjt-virtuosen Rishab Prasanna.

Mattias Perez har bland annat jobbat som teatermusiker på Västanå teater i Sunne, gjort flera internationella samarbeten och spelat in både traditionell svensk folkmusik och modern världsmusik.

Efter att ha medverkat på många andra artisters skivor känner han att det nu blivit dags för att göra något helt eget.

– Jag har haft i tankarna i flera år att göra mitt eget projekt. När man är ute och spelar så fylls det ju på, man får mycket inspiration, många idéer.

Soloskivan går under arbetsnamnet "luften är fri".

Med sig har Mattias Perez två musiker som han lärt känna på sina resor runt om i världen.

Det är Laima Jansone från Lettland, som spelar det traditionella stränginstrumentet kokles, och så flöjtisten Rishab Prasanna från New Dehli i Indien. Laima Jansone kommer komma till Karlstad senare under sommaren för att spela in, men Rishab Prasanna är på plats den här dagen.

Rishab kommer från en berömd musikersläkt, känd för att ha utvecklat flöjtspelet i traditionell indisk musik. För honom är flöjten, eller bansuri som den heter, en del av honom själv.

– När jag spelar flöjt känner jag mig lycklig, den är helt och hållet en del av mig.

Mattias Perez hoppas tror att skivan kan släppas till vintern, men vill inte sätta någon deadline. Det återstår en del arbete innan han känner sig färdig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista