Christoffer Ehlin, Christoffer Björkman och Lars Helgesson driver verkstad i Kil. Foto: Örjan Bengtzing
Morgonradion i P4 Värmland

De skapar frityrdoft ur avgasröret

"Från en hamburgerrestaurang"
1:22 min

Det luktar hamburgare på bilverkstan vid norra Hannäs utanför Kil. Där gör man om dieselmotorer så att de kan köras på frityrolja.

Och råvaran kan man hämta på närmaste gatukök, berättar Christoffer Björkman.

– Det kommer från en lokal hamburgerrestaurang här i Kil och jag får ungefär 20 liter i veckan, säger Björkman.

Kollegan Christoffer Ehlin berättar att miljövinsterna är stora med en konvertering till oljedrift.

– Alla vet vi hur mycket gifter det finns i våra bränslen och det får man ner fruktansvärt mycket, även om jag inte vet några exakta siffror, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".