Silbodalskolan. Foto: Årjängs kommun.
Årjäng

Ny skola och höjd skatt i Årjäng

I går tog kommunstyrelsen i Årjäng beslut om att bygga en ny högstadieskola. Samtidigt vill man också höja skatten med 50 öre.

Skolbygget ska starta snarast och vara klart under 2014.

– Situationen på Silbodalskolan är akut, och en nybyggnad som kommer igång så snart som möjligt är nödvändig, vilket också bekräftas i skolutredningen, säger Katarina Johannesson, kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Men ett skolbygge kostar mycket pengar, och därför föreslår också kommunstyrelsen en höjning av kommunalskatten med 50 öre.

– Jämfört med andra kommuner i vår storlek i Värmland har vi haft en av de lägre skattesatserna. Genom att vi nu har så stora investeringsbehov genom bl.a. nybyggnationen för högstadiet föreslår vi den här skattehöjningen. Det är en förutsättning för kommunens fortsatta utveckling att vi har en skola som motsvarar den kvalitet som dagens krav ställer, fortsätter Johannesson.

Beslut i fullmäktige förväntas tas den 25 juni.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista