Kattuggleungen som Peter Jacobi och Helga Zimmerman vill ha sorkar och möss till. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio..
Sunne

Ugglor efterlyser råttor och möss

Två ugglor, en vingskadad lappuggla och en kattuggleunge som omhändertagits av Peter Jacobi och Helga Zimmerman i Askersby söder om Sunne efterlyser råttor och sorkar till ugglorna som annars riskerar att inte utvecklas som dom ska.

Ugglorna lämnades in av polisen till Peter Jacobi och Helga Zimmerman som är viltrehabiliterare i Askersby söder om Sunne. Lappugglan, som är ytterst sällsynt i trakterna, har en liten skada på ena vingen som det tar sex veckor att läka. Under tiden måste den matas med lappugglans naturliga föda.

– Troligtvis är det ont om gnagare i år därför har den sökts sig söderut för att finna föda, normalt håller den ju till i fjälltrakterna, säger Helga Zimmermann.

Kattugglan kan ha ramlat ur boet och då klarar den sig inte själv, men trots att den är så liten är den väldigt glupsk, säger Helga och Peter.

Har man några sorkar eller råttor till övers så kan man ta kontakt med Peter Jacobi på telefon 0565 - 311 89.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista