Noor Al Jazzi följer utvecklingen i hemlandet Syrien med oro. Foto: Tara Gündogmus

Syrier i Värmland följer utvecklingen i hemlandet

1:39 min

Våldet i Syrien fortsätter och för Noor Al Jazzi som bor i Filipstad är det svårt och få kontakt med sin mamma som bor där.

– Det är hemskt, jag tittar på TV och tror inte på att det är mitt land. Nu finns det stora problem folk har ingen mat och frihet, säger Noor Al Jazzi.

28 åriga Noor al Jazzi kommer från Syrien och bor i Filipstad. När hon ser nyheterna om sitt hemland blir hon även orolig, för resten av familjen som är kvar där.

– Jag har min mamma, syster och bror där. Vi har ingen kontakt med dem just nu men sist i förrgår hade vi kontakt. De bor i Damascus och vi frågade om de kunde flytta till en annan stad men de kan inte ens gå ut för att det är farligt, säger Noor Al Jazzi.

Våldet i syrien har på gått väldigt länge nu, människor dör ständigt och de som klarar sig försöker fly. För Noor som väntar på besked från Migrationsverket om när hennes mamma och bror kan fly till sverige är det väldigt jobbigt.

– Jag kan inte sova för att jag tänker på min mamma och bror. Jag väntar på att de ska komma till Sverige och vara i säkerhet, säger Noor Al Jazzi.

– Vi är väldigt rädda förr att inte kunna träffa vår mamma igen. Det är svårt med telefon kontakt eftersom det inte finns ström på grund av bomber och när vi väl kan prata med mamma hör vi bomber i bakgrunden, säger Noor Al Jazzi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista