Ville Lajunen och Jack Connolly är Färjestads senaste nyförvärv. Foto: Johan Blixt
Hockey

Två utländska nyförvärv i Färjestad

1:39 min

Jack Connolly är ett av Färjestads nyförvärv inför kommande säsong. Han gjorde under förra året succé i den amerikanska collagehockeyn och tycker det känns bra att komma till Färjestad.

– Det känns jättebra och jag är glad över att äntligen ha kommit hit. Det var en lång resa men jag blev mottagen med öppna armar, säger Färjestads nyförvärv Jack Connolly.

Han kommer närmast från amerikanska collage hockeyn där han fick en utmärkelse förra året för bästa collagehockeyspelare med 60 poäng på 41 matcher.

Jack Connolly tror att det är en ganska stor skillnad mellan collagehockeyn han är van med att spela och den svenska hockeyn, då den svenska hockey innebär snabbare och mer öppet spel.

– Det kommer vara en omställning för mig, men jag hoppas att jag kan klara den övergången så fort som möjligt", säger Jack Connolly.

Han är en av Färjestads åtta nya spelare, där också finska backen Ville Lajunen, senast från ryska ligan, finns med. Leif Carlsson, huvudtränare i Färjestad berättar vad de båda spelarna kommer att tillföra till laget.

– Kreativitet och en liten dimension av internationell ishockey, eftersom Jack har varit i Amerika och spelat collagehockey och Ville har varit både i Finland och i Ryssland ifjol och skapat sig europeisk erfarenhet. En dimension utav lite ny-tänk av ishockey, säger Leif Carlsson.

Johan Blixt
johan.blixt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista