Värmland

Tvingade kvinna att dricka whisky

I slutet av maj ska en man i 80-årsåldern ha våldtagit en kvinna och tvingat henne att dricka whisky. Nu åtalas han av Värmlands tingsrätt. Rättegången inleds den 7 augusti.

Det var i slutet på maj i år som en kvinna anmälde att hon våldtagits av en man i 80-årsåldern. Mannen greps efter några dagar och sitter sedan dess häktad i Karlstad.

Enligt åtalet har han våldtagit kvinnan i ett skogsparti och sedan utsatt henne för ytterligare sexuella handlingar.

Han åtalas också för olaga tvång eftersom han enligt åtalet tvingat kvinnan att dricka whisky. För att få henne att dricka whiskyn ska han ha slagit henne i huvudet.

P4 Värmland har varit i kontakt med mannens försvarsadvokat som säger att hans klient förnekar brott. Däremot medger han faktiska omständigheter men hävdar att kvinnan frivilligt haft sex med honom.

Enligt åtalet har kvinnan sedan berättat att hon våldtagits för en annan man, som i sin tur åtalas för att ha misshandlat och slagit den äldre mannen.

Som bevis har åklagaren angett både vittnesmål, beslagtagna föremål samt förhör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista